Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

11η Αγωνιστική : Α.Ε. 2002 - Ελευθεριακός 6-1 (ρεπορτάζ)

Τελευταίο ματς της χρονιάς και ο κόσμος αποφασισμένος να κάνει γιορτή στο γήπεδο της Γατζέας. Δυστυχώς το τύμπανο δεν ήχησε, καθώς το αλάνι που το φέρνει έλειπε.

Παρουσιαστήκαμε δυνατοί στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού με καλή κυκλοφορία και κάναμε μπαλιές με σκοπό την παραβίαση της εστίας της ΑΕ 2002. Αρκετό τρέξιμο από όλα τα παιδιά, ιδίως αυτούς που έπαιζαν στα άκρα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα που αναζωπύρωσε την ατμόσφαιρα και τρέλανε τον κόσμο ήρθε όχι από εμάς, αλλά από την ΑΕ 2002. Σε μια φάση διαρκείας άνευ προηγουμένου, όπου πραγματικά δεν ήθελε να μπει η μπάλα, με πολλούς παίκτες μες στην περιοχή μας και μετά από αλλεπάλληλα σουτ και διωξίματα-αποκρούσεις, ο Babagau έπεσε και έδιωξε με τα πόδια τελικά σε κόρνερ.

Τεράστια ευκαιρία για τη Λιμπερτά στο 32', όταν βγήκε η σέντρα από τα αριστερά και ο Φρ. έπιασε σουτ με το κουτουπιέ, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
Στη συνέχεια (40') κάνουμε μια κατεβασιά, γίνεται η σέντρα και ο Luca Toni, που ακολουθούσε, κοντρολάρει και την στέλνει με πλασεδάκι in the back of the net. 1-0 για πρώτη φορά!!!
Περιττό να πούμε ότι πήρανε φωτιά ο πάγκος και η εξέδρα!!

Δεν σταματήσαμε εκεί, δημιουργώντας στο καπάκι ευκαιρία να βάλουμε κι άλλο. 42': Κερδίζουμε φάουλ έξω από την περιοχή προς τα δεξιά. Επιστρατεύτηκε η εκτελεστική δεινότητα του Σακαφλιά, ο οποίος αν και το εκτέλεσε έξυπνα, ο αντίπαλος τερματζής έπεσε σωστά στην κλειστή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Αν αναπηδούσε η μπάλα, πιθανόν να λέγαμε άλλα...

Πάνω εκεί που δείχναμε πως ελέγχουμε το παιχνίδι, κάνουμε ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή μας προς τα αριστερά. Εκτελείται με σέντρα, διώχνει ο Babagau, περνάει ο κίνδυνος.
Στην αμέσως επόμενη φάση όμως και τελευταία του ημιχρόνου, γίνεται παρόμοιο μπάσιμο στην περιοχή μας από παίκτη της ΑΕ 2002, μόνο που πέρασε η μπάλα, αλλά όχι αυτός. Ανατροπή και πέναλτι λοιπόν, με το οποίο το ματς ήρθε στα ίσα.
1-1 και ημίχρονο, με την συνολική εικόνα της ομάδας να είναι αρκετά καλή.

Λίγο πριν τη λήξη του α' μέρους, μια αψιμαχία που ξεκίνησε ένα άτομο απ'την κερκίδα των αντιπάλων θα μπορούσε να πάρει έκταση, ευτυχώς όμως δεν συνεχίστηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, γι' αυτό και δεν θα σταθούμε παραπάνω. Η συμπεριφορά των παικτών και του κόσμου των Καλών Νερών απέναντι στην ομάδα και στην κερκίδα μας ήταν αξιοπρεπής, δείχνοντας ότι σέβονται την προσπάθεια που γίνεται και αυτό αξίζει μόνο να σημειωθεί. Άλλωστε ο κόσμος μας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Στο β' μέρος μπορούμε να πούμε ότι αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Είχαμε κλειστεί εμείς πίσω και οι άλλοι έκαναν παιχνίδι. Με αμυντικό προσανατολισμό και ελάχιστες αντεπιθέσεις, ήταν θέμα χρόνου να φάμε το γκολ.
2-1 μετά από συρτή σέντρα και σουτ από την μικρή περιοχή.
Τα άλλα 2 γκολ μπήκανε γρήγορα και σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο: Το ένα με σουτ πάνω στην περιοχή γωνία αριστερά, ζυγισμένο. Το άλλο με χαμηλή πλάγια σέντρα και σουτ στο γάμμα, γλείφοντας το δοκάρι.

Η ομάδα προσπαθούσε να κάνει το comeback, αλλάζοντας μπαλιές, αλλά δεν της έβγαινε.

Το κλου του απογεύματος, ήταν η είσοδος του αγαπημένου της κερκίδας Πίπεν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο οποίος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αποθεώθηκε! Λίγο έλειψε να πετύχει και γκολ: Σε μια αντεπίθεση, γίνεται η συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Σταμ πιάνει το πλασέ λίγο άουτ. Ίσως αν την άφηνε στον Πίπεν που ακολουθούσε παράλληλα και λίγο πιο πίσω του, να είχαμε αίσια κατάληξη! Δεν θα το μάθει ποτέ κανείς...

Σφύριγμα της λήξης και 6-1 τελικό.

Η κούραση έκανε ξανά την εμφάνισή της και έδειξε πως η ομάδα πρέπει να έχει διάρκεια για να μπορεί να αντεπεξέρχεται. Ξεκινάμε καλά, αλλά στην επανάληψη “πέφτουμε”.
Στα θετικά είναι ότι παίξαμε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, κυκλοφορώντας την μπάλα σωστά και εφαρμόζοντας ό,τι κάνουμε στις προπονήσεις.
Επίσης, κρατάμε την εξαιρετική εμφάνιση του Babagau, ο οποίος, αν και τραυματίας στη διάρκεια του παιχνιδιού, διάβαζε τις φάσεις και είχε καλές τοποθετήσεις μπλοκάροντας σταθερά.

Να σημειώσουμε τέλος, ως γεγονός, πως είναι και η περίοδος των γιορτών, με απουσίες παικτών λόγω δουλειάς (εορταστικό ωράριο) και δύο άτομα να έρχονται για να παίξουν κατευθείαν από τις πόλεις τους.

Η τελική ιαχή της ομάδας προς τον κόσμο ήταν “το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά”. Ας μην ξεχνάμε τους αγωνιζόμενους συντρόφους εντός των τειχών.

Τα καλύτερα έρχονται, θέλουμε να πιστεύουμε. Καλή χρονιά σε όλους με αγωνιστικότητα και υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου